Jednoduchý recept ako si spraviť rýchle a hlavne zdravé raňajkové muffiny
Ako si spraviť zdravé domáce raňajkové muffiny len za 20 minút
Muffiny nemusia byť len sladké a nezdravé, ale naopak, dokážu slúžiť aj ako veľmi chutné a zdravé raňajky, alebo desiata. Nemusíte mať ani talent na pečenie, pretože recept je veľmi jednoduchý a časovo úsporný.
Doba pečenia raňajkových muffinov je 20 minút a z potrebných ingrediencií dokážete pripraviť až 4 porcie.
Ingrediencie zahŕňajú len prírodné potraviny a to konkrétne:
- 12 plátkov anglickej slaniny
- 4 vajíčka
- Syr Feta
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá červená paprika.
Uvedené množstvo ingrediencií postačí na 4 porcie a na miesto syru feta môžete pokojne použiť aj iný druh syra, napr. kozí syr alebo mozzarellu. Pre lepšiu vôňu a chuť môžete vrch muffinov posypať bylinkami a slaninku môžete vopred predpiecť, čím bude chrumkavejšia.
Postup prípravy raňajkových muffinov:
Podľa ingrediencií si pripravíme štyri porcie muffinov. V prvom rade budeme potrebovať formu na muffiny, ktorú vystelieme plátkami anglickej slaniny. Na jeden muffin tak pôjdu tri plátky slaniny. Do každej formy následne rozbijeme jedno celé vajíčko a pridáme ja kúsok rozmrveného syra. Vajíčko potom osolíme, okoreníme a pridáme trocha mletej červenej papriky.
Muffiny dáme zapiecť do trúby na 180 – 200 °C, pokiaľ nestuhne vaječné bielko, teda približne na 12 – 15 minút. Následne vyberieme teplé (nie úplne horúce) muffiny z formy a podávame ideálne s pečivom, hriankou alebo so zdravšou variantou a to čerstvou zeleninou. Dobrú chuť.
Fotografia: © recepty.pozri.sk